Kategoriler
Sosyal

En iyi yabancı diziler bu listede

En iyi yabancı diziler 2018  hangileri diye merak ediyorsanız listemiz en iyi dizileri görebilirsiniz. Çoğumuzun’da bildiği gibi Türk dizilerin mantığı hep aynı Aşk, ihanet, aldatma gibi saçma sapan konular içermektedir bizde Türk dizilerinden sıkıldığınızı düşünerek en iyi 6 yabancı diziyi sizler için derledik.

En iyi yabancı diziler

1- The lost

Amerikan yapımı olan bu dizi Sidney’den Los angeles’a uçmakta olan bir yolcu uçağının Okyanus açıklarında bir adaya düşmesiyle başlar. 40 kişilik bir grup insan hayat da kalmayı başarır ancak her bölümde konu gittikçe ilginçleşmeye başlar. Bu filmdeki karakterlerin adadaki hayatlarıyla beraber önceki yaşantılarına dair kesitler gösterilir sanki geçmişlerinde yaptıkları hataların bedelini ödercesine ada onlardan intikam almaya kalkar. Belki bir çoğunuz bu diziyi izlemiş olabilirsiniz ancak izlemeyenler için söylüyorum kesinlikle izlenmesi gereken filmler arasında yer alması gerektiğini düşünüyorum. En iyi yabancı diziler listesinde ilk sırayı alıyor.

2- The 100

 

Yüzyıl önce nükleer savaş sonrası dünya yok olmuştu nükleer savaş sırasında olacakları farkeden bir kaç ülke bir grup insanı alarak dünyadan uzak yaşamaya başlamışlardır ancak artık gıdaları,içecekleri ve havaları tünemek üzeredir. kendilerince yol bulup 18 yaşındaki suç işleyen büyükleri uzay boşluğuna fırlatmaktadırlar ancak buda çözüm değildir bir karar alarak 100 kişiden oluşan 18 yaş altı insanı dünyaya yollama kararı alırlar her şey yolunda gitmiştir ve bu ekip dünyaya iner ancak nükleer savaş sonrası hayat da kalmayı başaran garip insanlarla zorlu bir mücadele başlar. Bir o kadar ilginç olmakla beraber her bölümü ayrı ayrı güzel olan bu diziyi kaçırmamanızı öneririm.

 

3- Prison break

 

Bir inşaat müshendisi olarak hayatının kariyerinde olan Michael Scofield (Wentworth Miller) Abisi ise Başkan yardımcısını öldürmek sucu ile ceza evine konulur. Tüm yasal yollara başvurduğu halde abisini cezaevinden çıkaramayan Michael Scofield ilginç bir yöntem ile abisini cezaevinden çıkarmaya çalışır. Abisinin hapisten çıkarmak için kusursuz bir kaçış planı düzenler tabi bunun için kendisininde cezaevine girmesi gerekir. Kendisi inşaat mühendisi olduğu için hapishane krokosini cizerek vücuduna dövme yaptırır ve kendisini ceza evine atdırmayı başaran Michael Scofield ceza evinde onu zorlu ve heycanlı görevler beklemektedir. Bunun yanı sıra ceza evinde yaşayan diğer mahkumlar ve abisin yaklaşan idam cezası Michael Scofield zora sokmaktadır. Heycanla soluksuz izleyebileceğiniz Abd yapımı bu diziyi izlemeniz şiddetle tavsiye edilir.

 

4- OZ

 

Piskopatların dünyasına hoşgeldiniz Oswald Hapishanesi diğer adıyla oz olarakta bilinen bu cezaevine hiç uğramak istemeyeceksiniz. Kanlı katiller, piskopatlar, sapıklarlar ve daha fazla makyak burada toplandı. Artı bu özel bir hapishanede herkes gruplaşmaya başlamışlar bile. Eşcinseller, Latinler, Müslümanlar.. Kimi kumar oynatıyor, kimi uyuşturucu cinayeti yapıyor kimi ise yarına yaşayabilirmiyim hesabı yapıyor anlıyacağınız bu Oz`da iyilere yer yok. En çok izlenen diziler arasına giren bu diziyi izlemenizi öneririz.

5- Arrow

En iyi yabancı diziler Arrow

Babası ile dünya gemi gezisine çıkan oliver kuin, Şiddetli fırtına çıkmasının ardından gemi batar ve Oliver bu adada 5 yılı geçirmesinin ardından normal hayatına döner. Eve döndüğüne herkes onu öldü olarak zannederken birden dönmesine çok şaşırırlar. Aynı zamanda çok zengin köklü bir aileye sahiptir. Oliver, adada geçirdiği 5 yıl içerisinde çok değişmiştir. Önceki hayatında çok çapkın nerede akşam orada sabah hesabı baba parası yiyen biri olarak tanınırken geldiğinde tam tersine hemen işlerin başına geçmeye karar verir ancak hiç kimsenin bilmediği bir şey daha vardır aslında adada geçirdiği 5 yıl onu çok güçlü süper bir güce sahip olmuştur. Bu gücünü Şehrini kurtarmak için kullanmaya başlar önünde çok zorlu görevler bekleyen Oliver her bölümünde farklı aksiyonlarla dolu bir dizidir. İzlenmesi gereken diziler arasında olması gerekir.

6- The Walking Dead

 

İşte sınırları zorlayan dizi The Walking Dead
Kasabada polis şefi olarak görev yapan Rick Grimes bir gün çatışmada vurularak hastaneye kaldırılır; Ancak o komadayken geçen zaman içerisinde bildiği bütün yaşam altüst olmuştur. Artık bildiği dünya, insanların etiyle beslenen zombilerin dünyasına dönüşmüştür Atlanta’da olaydan sonra gizlice hayata tutunmaya çalışan küçük bir grup insanınsa, birbirlerinden başka tutunacak kimseleri yoktur. bu dizi dünya çapında en çok izlenen dilirler arasına girmiştir. Adına oyunlar yapılmıştır ve bir çok kopya dizisi yapılmıştır izlenmesi gereken bir dizimi diye sormayın şunu belirtiyim ilk 5 bölümü sıkabilir ama izlemekten vaz geçmeyin ve diziyi ilk bölümden izlemeye başlayın harika ötesi bir dizidir.
Robert Kirkman’ın aynı isimli çizgi romanından uyarlama olan bu zombi hikayesinin yönetmeni ise Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption) ve Yeşil Yol (The Green Mile) filmleri ile hafızalara kazınan Frank Darabont ilerleyen zamanlarda faklı çalışmalar yapacak mı bilmiyoruz.

7- Game of Thrones

En iyi yabancı diziler Game of Thrones

Game of Thrones son zamanlarda popüler hale gelmiş oldukça fazla izleyici kitlesine sahip bir dizi filmidir. İçerisinde çok farklı yerlere giden geniş kapsamlı dizi olmakla beraber geniş bir hikayeye sahiptir. Game of Thrones nasıl bir dizi diye sorarsanız inanın bunu anlatmak zor olacaktır izlerken bile karakterleri bilmediğiniz sürece anlamıyorsunuz.

En iyi yabancı diziler, Biz listeye en iyi olarak görmüş olduğumuz yabancı dizilerin listesini yaptık sizinde favori diziniz var ise bizimle bu konu altından iletişime geçerek eklenmesine yardımcı olabilirsiniz yada siteye üye olarak kendi içeriğinizi üretebilirsiniz.

Yukarıda sizlere en popüler dizilerden bahsettik. Şimdi ise 2017 yılının sonuna geldiğimiz şu günlerde, 2017 yılında en yüksek IMDB puanı alan dizilerden bahsedeceğiz. Aşağıda yer alan dizileri bir çok kişi izlememiş olabilir. Ancak diziler oldukça kaliteli ve iyi bir izleyici kitlesine sahipler. Sizin için  hazırladığımız listede filmler  en yüksek IMDB puanından en düşüğe doğru sıralanmış durumda. Umarız sizler için hazırlamış olduğumuz bu listeyi beğenirsiniz.

 

2017  Yılının IMDB Puanlarına göre en iyi dizeleri ise şu şekilde;

Oz (8,8)

Dizimiz Oswald Hapishanesi’nde geçiyor. Ancak adından da anlaşılacağı üzere OZ olarak adlandırılıyor. Bu hapishanede asla sınır yok, sert olaylar var. Dizide mahkumların ve gardiyanların içinde bulunduğu durumları çok iyi şekilde anlatılıyor. Bu psikolojik durumu iliklerinize kadar hissettiriyorlar.  Hapishane yöneticisi olan Tim McManus (Kinney) tarafından  idare edilen hapishanede mahkumlar adeta hayatta kalabilmek için mücadele veriyorlar. Her türlü grupların bulunduğu hapishanede hayatta kalmak için güçlü olmak gerek.

Narcos (8,8)

Polisiye dizilerini sevenlerin asla kaçırmaması gereken bir dizi bize göre. Çünkü bu dizide Pablo Escobar’ın hayat hikayesi işleniyor. Escobar’ı yakalamak için mücadele veren Ajan Javier Pena’nın Kolombiya’ya gönderilmesi ile enteresan ve heyecan dolu gelişmeler yaşanmaya başlar. Ancak Javier Pena’nın işi hiç kolay değildir. Pablo Escobar’ın dünyaya yayılmış bir şebekesi vardır.

Black Mirror ( 8,9)

 

Emmy Ödüllü dizilerden bir tanesi olan Black Mirror sizi bambaşka bir dünyaya götürecek. Dizi hayatımızın ve teknolojinin karanlık taraflarını bizlere çok iyi bir şekilde anlatıyor. Dizi ilk olarak İngiltere’de yayınlanmaya başladı. Dizinin bir sezonu üç bölümden oluşmaktadır. Ayrıca sadece üç sezon yayınlanan bu dizi 2013 yılında Emmy ödülünü almaya başarmıştır. 10 bölümde Emmy alabilen bir dizi henüz hatırlıyor değilim. Keyifli izlemeler.

Yabancı diziler listemizi her geçen  gün güncellemeye devam edeceğiz. 2018 yılında popüler olacak dizileri de sizlerle paylaşacağız. Takipte kalınız.

“En iyi yabancı diziler bu listede” için bir yanıt

Fİ Film Artık Televizyona Transfer Oldu – Teknoloji haberim | Güncel teknoloji haberleridiyorki:

[…] platformda en çok izlenen diziler arasında yer alan toplam 12 bölüm yayınlanıp ve daha sonra sezon finale giren dizi daha […]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir