Kategoriler
Giyilebilir Teknoloji

Samsung’un yeni VR gözlüğü sızdırıldı!

Samsung yapmış olduğu yeni atılımlarla Asus ve Lenovo gibi firmalara yarışmak için Windows Mixed Reality pazarına giriş yapmak istiyor. Samsung’un yeni ürünü WMR setiyle ilgili yeni görseller ortaya çıktı.

Microsoft’un geliştirmiş olduğu Windows Mixed Reality aslına bakılırsa bildiğimiz sanal gerçekçilik gözlüğünün ta kendisi. Ancak Microsoft, yeni hazırlamış olduğu yazılımla birlikte bu deneyimi Windows ile birleştirmenin peşinde. Bu vesileyle en çok tercih edilen sanal gerçekçilik gözlüklerinden olan Oculus ve HTC Vive benzeri işlerin aynısını WMR setide yapabilecek.

Samsung’un yeni nesil VR gözlüğü

Yeni gözlükle gelecek kulaklıkların tasarımını ise  AKG hazırlıyor. Aşağıdaki görsele baktığımızda hayli şık bir tasarımı olduğunu söyleyebiliriz. Tasarıma baktığımızda dikkat çeken diğer bir farklılık ise HTC Vive sanal gözlüğe benzemesi yine aynı şekilde hareket kontrol cihazları da bulunan gözlüğün işini Microsoft üstlenmiş durumda.

Bu cihazın henüz resmi olarak tanıtılmadığını ancak Samsung yapmış olduğu açıklamada WMR ya da VR setinin resmi olarak tanıtılması için 3 ekim tarihini işaret etti. Microsoft tarafından gerçekleşecek  WMR plaftormunda boy gösterecek olan gözlüğe dair hiç bir şekilde donanımsal özelliklerini açıklamamız mümkün görünmüyor. Bununla ilgili yeni haberler geldikçe sizlerle paylaşacağız bizi takip etmeye devam edin.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir