Kategoriler
İnternet

Facebook Öğrenebilir Yapay Zeka Konusunda Kararlı

Sosyal medyanın en çok kullanılan uygulaması konumunda olan Facebook, son yılların en fazla kullanıcı kazanan uygulamalarından biri olarak rekor üstüne rekor kırmış durumda. Genel olarak en başarılı sosyal medya uygulaması olmasının yanı sıra, uygulamanın bambaşka alanlarda da çalışmalar yapmaya başladığını görüyoruz. Bu şekilde Facebook’un çalışma yaptığı ana alanlardan birisi de yapay zeka teknolojisi. Uygulama daha önce birçok kez denediği yapay zeka teknolojilerini, şimdi ise insanlarla etkileşimli bir şekilde sunmakta. Peki yeni yapay zeka teknolojisinde sunulan farklar neler? Kullanıcılar Facebook’un yapay zeka sistemlerinden nasıl yararlanacaklar?

Facebook Yapay Zekası İfadeleri Öğrenmeye Başladı

Son olarak sosyal medya devinin öğrenebilen yapay zeka sistemleri üzerinde çalışmalar yaptığı ortaya çıkmıştı. İşte bu çalışmaların detayları paylaşılmaya başlandı. Buna göre Facebook, insanlarla iletişime geçen bir sistem kurdu. Skype üzerinden sürekli olarak sosyal medya devinin yapay zekasının gerçek kullanıcılarla konuşmalar yaptığı açıklandı. Yapılan bu konuşmalar ise sistemin her geçen gün biraz daha öğrenmesini sağlamış durumda.

Facebook

Öyle ki Facebook yetkililerine göre artık sosyal medya devinin yapay zekası ifadelerle cevaplar verebiliyor. Bir soruya olumsuzsa olumsuz şekilde kafa sallayıp, olumluysa da onay verecek şekilde kafa sallayabiliyor. Uygulamanın yapay zeka sisteminin bu şekilde aktif olarak öğrenmeye devam etmesi durumunda bambaşka teknolojilerde kullanılması bekleniyor.

Fakat uygulama yetkilileri şimdilik bu konuyu gizli tutmak üzerinde yoğunlaşmış gibi duruyor. Özellikler son gelen haberlerin genelde bu yönde olduğunu belirtelim. Yapay zekanın ne zaman gösterileceği konusunda da net bir bilgi elde edilmiş değil.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir