Kategoriler
İnternet

Netflix İle Yeni Görüntü Kalitesi

Tüm araştırmalar artık birçok yerde televizyondan daha insanların telefonları ile video izlemeyi tercih ettiği gösteriyor. Telefon kullanıcıları mobil cihazlardaki büyük ilerleme ile videolarını izlemek istediklerini mobil olarak her yerde izlemeyi tercih ediyor.

Bu kabul görmüş gerçek doğrultusunda birçok firma görüntü kalitesini biraz daha ileri seviyeye getirmeye çalışıyor. Telefon firmaları kadar video içeriklerini izleyebileceğiniz şirketlerinde bu alanda iyi çalışmaları var. Bunlardan biride pastadan daha fazla pay almak için çalışan firmalardan biride Netflix. Youtube’dan sonra en çok video içeriği bulunduran firma telefon kullanıcılarını düşünerek görüntü kalitesini bir adım öne taşıyacağını açıkladı.

2K Mazide Kalıyor

Son dönemde çıkan tüm telefonların artık 2K video kalitesi alışık olunan bir durum. Kullanıcılar ve firmalar için bunu bir adım öne taşımak önemli oldu. Artık bu görüntü kalitesi yeteri kadar iyi gelmiyor.

Netflix bu anlamda birkaç firmanın son modellerinde yeni bir görüntü kalitesini kullanabileceğini söyledi. Artık belirlenen bazı mobil cihazlarda videolar HDR içeriği ile videoda farklı bir deneyim yaşatacağını ifade ediyor. Kendini çok daha iyi bir konum getirmek için videolarını HDR izleyebileceğiniz Netflix video izlemek için cihazların Full Hd olma gibi bir zorunluluğu olmayacağını da gösteriyor.

Hangi Telefonlar İle HDR İzlenebilir

Dünyanın lider firmalarından Youtube’dan sonra video içeriği olarak lider olan şirketi Netflix HDR görüntüsü dünya çapında adı sayılan firmaların amiral gemileri için geçerli olacağını söyledi. Bu firmalar LG Samsung ve Sony dünya çapında en çok kullanılan bu 3 firmanın şu anda adı en çok geçen cihazlara getirdi yeniliği. Sony firmasının Xperia XZ1 modeli, Samsung için beklenilen cihaz Note 8 ve LG’nin en sevilen telefonu V30 HDR olarak video izlenme imkan verecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir