Kategoriler
Nasıl yapılır

Facebook Messenger’da Spotify Grup Çalma Listeleri Nasıl Oluşturulur?

Müzik akışı adına oldukça faydalı bir hizmet sunmakta olan Spotify uygulaması geçtiğimiz günlerde Facebook Messenger için de bir akış hizmeti çıkaracaklarını duyurdu. Facebook uygulamasının bölüm başkan yardımcılarından biri olan David Marcus bir konferans esnasında Messenger uygulaması için de Spotify ile birlikte müzik yeteneklerinin geliştirileceği bir alanda çalışma kaydettiklerini söylemişti. Bu söylentiler üzerine harekete geçen teknik ekip ise Messenger da yer alan gruplar içerisinde çalma listelerinin oluşturulmasına dair bir uygulama gerçekleştirdi. Facebook messenger’da spotify grup çalma listeleri nasıl oluşturulur? Sorusunun cevabı ise oldukça basit.

Messenger Grup Çalma Listesi Oluşturma

Özellikle kalabalık grupların organize edilmesinde sıklıkla kullanılan Messenger uygulaması bir grubun piknik, davet vs. gibi organizasyonlarda müzik belirleyebilmeleri açısından Spotify uygulaması ile birlikte bir atak yaptı. Bu gibi organizasyonlarda gruptaki kişiler ile birlikte ortaklaşa tercih edilen bir müziğin yer alması açısından bu uygulamayı geliştiren Spotify ve Facebook Messenger uygulamasında ortak bir çalma listesi oluşturmak artık çok kolay. Bunun yanı sıra grubun içerisinde yer alan kişilerin listeye şarkı eklemek adına Spotify uygulamasına üyeliklerinin olmasına da gerek yok.

Facebook Messenger uygulaması dahilinde bir çalma listesi oluşturmak için grubun yer aldığı sohbetin üst kısmında yer alan “+” simgesine dokunulması gerekir. Bu aşamadan sonra grup içerisinde Spotify üyeliği olan her hangi bir kişinin bu uygulamayı aktifleştirmesi halinde uygulamadan alınan müzikler grup içerisinde rahatlıkla paylaşılabilecektir. Grup içerisindeki kişilerin ortak bir paydada buluşmalarını sağlayan bu özellik sayesinde kişisel tercihlerden çok grup tercihlerinin yer alması adına oldukça başarılı bir çalışma olduğu savunulabilir. Grupça verilmesi gereken kararlar içerisinde mantıklı düşünülmüş ve beğenilen bir uygulama olarak kullanılmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir