Kategoriler
İnceleme Oyun

Dishonored Oyun İncelemesi

İlk olarak 2012 yılında piyasaya giriş yapan Dishonored oyunu, bunun ardından 2016 yılında 2.versiyonunu piyasaya sürmüş ve kullanıcılarını memnun etmeye çalışmıştır. Oyunun şuan için iki ayrı sürümü bulunuyor.

İlk oyunun 15 yıl sonrasını konu alan Dishonored 2, kullanıcıların dikkatini daha fazla çekmeyi başarmıştır. Üstelik grafikler ve karakterler üzerindeki gelişim de ikinci sürümle birlikte epey arttı.

Dishonored oyununda ana karakter Corvo adında bir karakterdir. Bu karakter aynı zamanda kraliçenin korumalığını yapıyor. Bu asker kraliçenin sözünden hiçbir şekilde çıkmamasına rağmen üzerine bir iftira atılır. Kraliçe öldürülünce suç Corvo’nun üzerine atılır ve asker hapse yollanır. İşte tam burada hain ilan edilen Corvo, ihanet edenleri ve kraliçenin kayıp kızını bulmalıyız diyerek oyunu başlatıyor. Yani oyun genel olarak macera ve aksiyon türünde ilerliyor.

Dishonored Görev Sistemi

Macera oyunlarında oyunculardan belirli bir görev aşamalarını tamamlamaları istenir. Dishonored oyununda da çok farklı görev tamamlama yollarının olması dikkat çekiyor. Oyun içerisinde ilerlerken isterseniz karşınıza çıkan kişiyi öldürebilir, isterseniz de sessiz bir şekilde yola devam edebilirsiniz.

Yani önünüze çıkan her engeli öldürerek aşmak zorunda değilsiniz. Oyunda bütün bir bölümü kimseyi öldürmeden tamamlamak da mümkün. Oyunda bu şekilde her görevin alternatifleri olduğunu görüyoruz. Örneğin; oyunda içinden geçildiği takdirde öldüren bir elektrikli kapı bulunuyor. Oyuncular isterse bu kapının elektrik hattını bozabiliyor, isterse de hiç kurcalamadan çevresinden dolanabiliyor.

Yapacağınız görevler bina içerisinde ise özel güçleri kullanıp üst kattaki kapılardan giriş yapabiliyorsunuz. Ya da daha fazla aksiyon yaşamak isteyen kişiler alt kattaki kapıyı kullanarak askerlerle uğraşabilir. Ancak oyun içinde büyük gruplarla çatışma içerisine girmeniz çok fazla tavsiye edilmiyor. Çünkü, nasıl ki siz onları tek darbede indirebiliyorsunuz, onlar da sizi indirebiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir