Kategoriler
Sosyal

Yeni Güncellemeyle Facebook ile WhatsApp Entegreli Çalışacak

Facebook ekibi tarafından hazırlanan yeni bir güncelleme, Facebook ile WhatsApp uygulamaların entegreli bir biçimde çalışmalarına yarayacak. Peki bu nasıl olacak? Konu ile ilgili detaylar…

Facebook, günümüzün en fazla kullanılan sosyal medya sitesi ve WhatsApp uygulaması da en fazla kullanılan sohbet yazılımı olarak dikkat çekmekte. Haliyle telefonların çoğunda bu iki uygulama da yer almakta. İşte Facebook ekibi, bu noktada yeni bir çalışma başlattı.  Kullanıcıların uygulamalar arasında daha kolay geçiş yapabilmelerini sağlayacak bir özellik test ediliyor.

Söz konusu özellik WhatsApp ile Facebook’u entegreli bir hale getiriyor. Facebook içerisinde WhatsApp kısayolu eklenecek ve bu kısayola tıklayan kişiler doğrudan WhatsApp uygulamasını çalıştırabilecekler. Böylelikle WhatsApp’a girmek için uğraşmaları gerekmeyecek. Aynı zamanda stabilite hususunda da çalışmalar var. İki uygulamanın daha stabil ve işlevsel bir hale getirilebilmesi açısından yoğun bir çaba sarfedilmekte.

Pratik bir kullanımın önünü açacak olan bu yeni özellik şu an test aşamasında ve her an yayımlanabilir. Ancak özelliğin yayımlanması ile beraber Facebook Messenger’ın aktiflik düzeyinde de ciddi bir azalma gerçekleşebilir.

Daha önce benzer bir özellik 2015 yılında test edilmeye başlanmıştı ancak özellik sadece test aşamasında bırakılmıştı. Yeni güncellemenin kaderinin de aynı olup olmayacağı büyük merak konusu. Fakat şu an ciddi çalışmaların olduğunun tekrar altını çizelim.  Çalışmalar hem Android hem iOS için mevcut. Fakat bizim elimize ulaşan sızıntılar Android cephesi ile sınırlı. Yani iOS platformunda test edilen özellik biraz daha farklı olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir