Kategoriler
Yazılım

Google Asistan mı? Apple siri mi?

İlk defa Aplle tarafından hizmete sunulan siri uygulaması 2011 yılında iPhone 4S ile birlikte gelmişti. Apple’ın bu girişiminden sonra büyük ilgi gören siri yapay zekasına benzer uygulamalar Microsoft, Amazon ve Google gibi teknoloji devleri de bu pazara giriş yaparak rekabet oranını kızdırdı. Kendinden oldukça iddialı bir şekilde ilerleyen Google asistan ve Apple’ın sirisi arasında ki farklar nelerdir ve hangisinin IQ puanı daha yüksek olabilir gelin birlikte buna karar verelim.

Siri mi yoksa Google asistan mı daha zeki?

Bu iddianın sahibi olan Cornell Üniversitesi’nde bulunan bir grup araştırmacı, Her iki asistanı test ederek hangisinin daha zeki olduğuna karar verdiler. Araştırmacıların sonucuna göre Google asistanı 47.28 puan elde ederken, Apple’ın yapay zekası ise 23.9 olarak belirtilmiş. Buna göre Google asistanın Apple’ın Sirisine göre daha daha zeki olduğunu görmekteyiz.

Şunu belirtmek gerekirse araştırmalar henüz devam etmektedir ancak şimdiden Google Asistan, Baidu ve diğer geliştirilen asistanlar yapay zeka konusunda hayli ilerleme kaydetmişken 6 senedir aramızda olan Siri ilk çıktığından bu yana yapay zeka konusunda hiç ilerleme kaydetdiğini görüyoruz. Şimdilik Google asistan lider konumdayken Apple Siri ise sonlarda yer alıyor. Test aşaması henüz bitmediği için bir şey söylemek şimdilik zor ancak testler sonuçlanınca nasıl bir sonuç çıkacağı merak konusu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir