Kategoriler
Yazılım

Sahte AdPlus Block kullanıyor olabilirsiniz!

Google’ın kendi uzantı mağazası olan Chrome Web Mağazası içerisine sızmayı başarmış olan sahte AdPlus Block uzantısı 37 bin kullanıcıyı mağdur etti.

Sahte AdPlus Block tehlike saçıyor!

Normalde orijinal olarak Google Chrome mağazasında yer alan asıl adı AdBlock Plus olan uzantıyı eklemek isteyenler yanlışlıkla isim benzerliğinden dolayı Chorome mağazasına sızmayı başaran AdPlus Block uzantısını ekleyerek mağdur olmuş durumda. Şu an bu uzantı mağazadan kaldırılmış olsa da uygulamayı kullanan 37 bin kullanıcı mevcut. Bu kötü niyetli uzantıyı belkide sizde kurmuş olabilirsiniz Şüphenizi ortadan kaldırmak için Chorome ayarlar kısmından uzantıyı kontrol edebilirsiniz.

AdPlus Block uygulaması Chorome mağazasına girmeyi nasıl başardı ve Google bu uygulamayı nasıl onayladı merek konusu oldu. Sonuç olarak reklamdan kurtulmak isteyen kullanıcıları tamamen reklama boğarak rahatsızlık veriyor. Kısacası yağmurdan kaçarken toluya tutulan kullanıcılar şu an için ne yapacağını bilmiyor. Bir uzantı yada her hangi bir uygulama kurarken uygulamanın tam dı olduğuna dikkat etmek lzım aksi halde bu şekilde mağdur bir duruma düşmeniz an meselesi olabiliyor.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir